< Попередня новина

    3.11.2021 12:17 - давність новини: 2 р.


    Проведено моніторинг лісового насінництва, розсадництва та лісокультурного виробництва в ДП «Чорноліське ЛГ» Кіровоградського ОУЛМГ



    На виконання наказу Держлісагенства  №17 від 21.01.2021р. в ДП «Чорноліське ЛГ» Кіровоградського ОУЛМГ було проведено  моніторинг лісового насінництва, розсадництва та лісокультурного виробництва начальником відділу ДО «Український ЛСЦ»  Куклишин В.О. Підприємство на сьогодні є одним з кращих  по лісогосподарському виробництву  Кіровоградського ОУЛМГ.  Для забезпечення потреб лісокультурного виробництва  використовується 4,5 га постійних розсадників для вирощування саджанців загальним асортиментом 37 лісових видів дерев і кущів. Для забезпечення виробництва насінням покращених властивостей  лісівниками використовуються  атестовані 80,4 га  ПЛНД  та 193,3 га генетичних резерватів дуба  звичайного. Для потреб селекції на обліку ДП «Чорноліське ЛГ» знаходиться 42 плюсових дерев - 40 шт. дуба звичайного та 2 шт. ясена звичайного.  Комісією обстежений лісовий генетичний резерват дуба звичайного загальною площею 193,3 га у Чутянському лісництві - кв. 24 вид. 1; кв. 25 вид.1; кв. 33 вид. 3; кв.40 вид.1. В процесі моніторингу комісією обстежено 13 ділянок 1-3 річних лісових культур загальною площею 23,1га. Культури в натурі оформлені згідно вимог та відповідають проектам. Обробіток грунту під культури проводять смугами за допомогою ПКЛ-70, а на ділянках з наявністю  лісових червонокнижних рослин – без підготовки грунту. Якість та своєчасність проведення доглядів за культурами створеними у 2019-2021 роках є «дуже добра» і «добра».
    Комісією обстежено 7,1 га захисних насаджень створених Богданівським лісництвом в 2021 році на землях переданих в постійне користування, що вийшли з-під сільськогосподарських угідь. Згідно проекту склад насадження  1рДзв1рСп. Супутні породи -   ясен звичайний, клен гостролистий, горіх чорний, липа серцелиста, дуб північний. Стан культур добрий,  приживлюваність за матеріалами інвентаризації  93,0%.

     

     


    Поширити новину: