< Попередня новина

    6.12.2021 10:30 - давність новини: 2 р.


    Тренінг з лісовідновлення та лісорозведення у Туреччині



    22-26 листопада 2021 р. у Трабзонському генеральному директораті лісового господарства (Трабзон, Турецька Республіка) відбувся тренінг з лісовідновлення та лісорозведення.
    Для участі у заході Держлісагенством було направлено делегацію українських лісівників, у тому числі Гулу Л.О., начальника відділу аналітики і сертифікації лісового насіння та садивного матеріалу Державної організації «Український лісовий селекційний центр».
             Програма тренінгу висвітлювала питання від заготівлі насіння і вирощування садивного матеріалу до створення лісових культур і догляду за ними з метою формування продуктивних деревостанів.
             Турецькі лісівники приділяють велику увагу походженню і регіоналізації лісового насіння та садивного матеріалу. Для раціонального використання насіння є обов'язковим визначення його посівних якостей у лісонасіннєвій лабораторії.
    Цікавими були презентація на тему мікроклонального розмноження рослин та відвідування лабораторії у насінницько-розсадницькому комплексі, де розпочато роботи із мікроклонального розмноження з подальшою адаптацією клонованих рослин до природних умов.
    На практиці ознайомилися із вирощуванням садивного матеріалу, оцінюванням ходу природного поновлення, створенням лісових культур, проведенням рубок догляду у насадженнях різного  віку і складу. Все це із врахуванням гірських умов.
     У Туреччині частка державних лісів складає 99%. Лісогосподарська галузь має 100% державне фінансове забезпечення, а тажож законодавчу та громадську підтримку. Це робить професію лісівника престижною та шанованою, а лісистість країни вже збільшилась до 29%.

     


    Поширити новину: